Tillgänglighet

Information om tillgänglighet till Fredriksdal museer och trädgårdar för personer med funktionsnedsättning.

Framkomlighet

I samarbete med Vård- och omsorgsförvaltningen har vi undersökt Fredriksdals tillgänglighet för rullstolsburna och rollatoranvändare. Vi ger alternativa vägar till grusgångar och andra vägar i en framkomlighetskarta som ska underlätta för våra besökare.

Kulturmagasinets entré och huvudentréns butik har automatisk dörröppnare. Det är inga trösklar i dessa lokaler.

I stallet

I stallet finns det högra trösklar som gör det svårt att ta sig in med rullstol och barnvagn. Vi rekommenderar att barnvagnar lämnas utanför stallet.

Toalett och Handikapptoalett

Handikapptoaletter finns vid Fredriksdals trädgårdscafé, i Kulturmagasinet samt vid huvudentrén. Under lågsäsong är toaletterna i Kulturmagasinets inte tillgängliga mellan 12:00-12:45. Vanliga toaletter finns vid huvudentrén, Kulturmagasinet när receptionen är öppen, i stallbyggnaden och i norra flygeln.

Kulturhistoriska byggnader

Fredriksdals äldre, kulturhistoriska byggnader har begränsad tillgänglighet och är inte anpassade för rullstolar. Kliv gärna in i Lillarydsgården med vår virtuella guide. Det är det bästa sättet att uppleva gården i 360-graders bilder och ljud utan att ens besöka platsen.

Behov av rullstol?

Det finns en att låna i Fredriksdals huvudentré.

Ta sig till Fredriksdal och parkera

Om du åker från Helsingborgs centralstation (Knutpunkten) går buss 1, 7 och 22 till Fredriksdals museer och trädgårdar. Bussarna avgår precis utanför centralstationen. Stig på vid Seven Eleven. Kliv av bussen på Juelsgatan, resan tar ungefär sju minuter. Gå förbi Tropikariet och korsa Hävertgatan. Efter cirka 200 meter kommer du till Fredriksdals huvudentré.

I anslutning till Fredriksdals entré finns det sex stycken handikapparkeringar. Från de närmsta parkeringarna är det ungefär 100 meter till entrén.

Tillgänglighetsgranskade byggnader

Nedan hittar du de byggnader som är tillgänglighetsgranskade. Du hittar var de finns placerade på vår karta under valet Tillgänglighet.

Mer tillgänglighetsinformation hittar du på vår tillgänglighetssida.