Stadskvarteren

Fredriksdals stadskvarter ger en bild av det gamla Helsingborg med sina gårdar, kullerstensgator, smala gränder, verkstäder och affärer.

I stadskvarteret på Fredriksdal upplever du en bit av den lokala historien på riktigt. Här finns byggnader som ursprungligen legat på olika platser i centrala Helsingborg. Ta dig fram via virvlande kullerstensgator och utforska Helsingborg som det såg ut förr i tiden. Här kan du handla i Hedströms diversehandel, titta in på en utställning om kaffe och fika eller låta dig inspireras av modet från 1950, 60- och 70-talet i utställningen Erica modehus. Känn historiens vingslag när du kliver in och kikar runt i verkstäder, Nordens största levande tryckerimuseum och gammaldags butiker.

Under säsong kan du upptäcka stadskvarteret på egen hand. Vill du få ut det mesta av besöket rekommenderar vi våra roliga aktiviteter på temat natur- och kulturhistoria eller att boka en guidad tur genom vårt mysiga stadskvarter. Då får du lära dig allt om våra charmiga korsvirkeshus, gårdar, smala gränder och om historierna bakom historien på Fredriksdal.

Verksamheter i stadskvarteren