Upptäckarkul för stora och små

10 – 23 juli är det extra bra att besöka Fredrikdal med familjen. Då låter vi sinnena flyga fritt bland pressar och tryckmaskiner i Grafiska museet och vi går till botten med vad som döljer sig i systematiska trädgårdens dammar.

Familjevecka 10 – 14 juli: Prova på i tryckeriet

En kär favorit i repris på många sätt! Grafiska museet har funnits på Fredriksdal sedan 1988 och knyter an till den starka tryckartradition och tidningskultur som funnits i Helsingborg i långt över 100 år. Under Familjeveckan får du lära dig mer om maskinerna, tryckeritekniker och du får även göra ditt eget papper. Välkommen in i trycksvärtans center!

Mer om Grafiska museet här.

Programsidan hittar du här.

Familjevecka 18 – 23 juli: Småkrypssafari

Har du någon gång funderat över hur djup en damm, bäck eller å är? Vad döljer sig i djupen i våra vattendrag, dammar och sjöar? I systematiska trädgården får du upptäcka djur- och växtliv i och kring dammarna. Mest troligt fångar du en insekt eller två tillsammans med vattenväxter, men har du tur får du även den skygga Salamandern i håven!

Programsidan hittar du här.

Vad? Familjeveckor på Fredriksdal

När? 10 – 23 juli klockan 11.00-16.00

Var? Grafiska museet och systematiska trädgården på Fredriksdal

Pris? Ingår i entréavgiften på  70 kronor. Fri entré för unga till och med 18 år och dig med Kulturkort.

Pssst…

Glöm inte att Historien får liv ges varje dag klockan 11.00 och 14.00. I år krockar du med olika traditioner och samhällsklasser ur 1900-talet. Mer information här.