Nytt stuk med återbruk

På fredag 19 januari invigs utställningen Nytt stuk med återbruk på Fredriksdal. Här kan du lära dig hur klädkonsumtionen påverkar miljön, få tips om återbruk av kläder och skapa egna plagg.

Miljöverkstadens årliga elevutställning om avfall har denna vinter temat återbruk av kläder. På fredag öppnar utställningen Nytt stuk med återbruk på Fredriksdal.

Kläder är något vi alla använder och har en relation till. Det är också ett av de avfallsslag som ökar mest och som är svårt att återvinna. Du får veta vad våra kläder är gjorda av, hur de påverkar vår miljö men framför allt hur vi kan använda dem lite till så att vi slipper köpa så mycket nytt.

Utställningen Nytt stuk med återbruk arrangeras i samarbete med Fredriksdal museer och trädgårdar och NSR. Efter invigningen är utställningen öppen för bokade klasser i årskurs 3 under veckorna 4 och 5. Allmänheten är välkommen onsdagarna den 24/1 och 31/1 klockan 14-16 och helgen den 27-28/1 klockan 10-16.

Varje år bjuder Miljöverkstaden in Helsingborgs klasser i årskurs 3 att vara med på en återbruksutställning som en del i programmet Sopor i retur. Läs mer på https://miljoverkstaden.helsingborg.se/