Invigning 26 maj 12:00: Jubileumsplantering på Sundstorget

Lördag 26 maj klockan 12:00 inviger Stadsbyggnadsförvaltningen årets blomsterarrangemang på Sundstorget. Blomsterarrangemanget är i år inspirerat av Fredriksdals 100-års jubileum.

På Sundstorget har Stadsbyggnadsförvaltningen sedan ett antal år tillbaka arrangerat en tillfällig plantering under sommarhalvåret. Planteringen har haft olika teman genom åren, ofta med anknytning till staden. I år har de tagit fasta på Fredriksdals jubileum i gestaltningen.

Lördag 26 maj klockan 12:00 invigs årets blomsterarrangemang. På grund av sommarvärmen stannar djuren hemma för att må så bra som möjligt. Fredriksdals guider finns på plats. Passa på att lär dig mer om Mysteriet på Fredriksdal och andra spännande aktiviteter som du kan göra med kollegorna eller vännerna.

På programmet

  • 12:00 Invigningstal av Christian Orsing (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande
  • 12:05 Landskapsarkitekt Pamela Sjöstrand berättar om årets tema
  • 12:20 Uppträdande av Kulturskolan
  • 12:40 Familjeaktiviteter med bland annat ballonger och ansiktsmålning
  • 13:00 Guidad tur ”Fredriksdal på stan”. Besök nio olika platser med koppling till stadskvarteret på Fredriksdal. Du får bland annat veta mer om rivningarna på 1960-talet, om Hedströms diversehandle, apoteket Kärnan och Erica modehus. Guideningen tar drygt en timme. Samling på Sundstorget. Fri entré.