Barnens mosaikfiskar är färdiga

Alla bäckar behöver färgglada fiskar, ålar och busiga sjöstjärnor. Ja, det gäller oavsett om det är en riktig bäck eller en bäck gjord av mosaik. Fredriksdals mosaikbäck är ännu inte på plats, men tack vare elever från årskurs fem på Drottninghögskolan och Slottvångsskolan är mosaikfiskarna som ska bo i bäcken färdiga.

Läs mer

Fågelinventering på Fredriksdal

För andra året i rad har vi tillsammans med ornitologen Gustav Persson gjort en omfattande häckfågelinventering över vilka arter som har häckat på Fredriksdal under 2018. Totalt räknades hela 33 häckade arter samt 173 par. Bland årets fåglar stack rörhönan, gröngölingen och den större hackspetten ut lite extra.

Läs mer

Ny lekmiljö på Fredriksdal

Under hösten 2018 kommer en ombyggnad av Fredriksdals lekområde Trollskogen att påbörjas. Det nya lekområdet kommer i stort sett att bygga på samma grundidé som den befintliga: en naturlekplats med en inbyggd spännande hinderbana att ta sig runt på.

Läs mer

Barnens Fredriksdal i sommar

Alla barn älskar en tur till landet. Ta med barnen till Fredriksdal museer och trädgårdar och låt dem springa barfota över de gröna gräsmattorna, lyssna på surrande insekter och uppleva känslan av landets behag utan att ens lämna Helsingborg. Ett? Två? Eller ännu fler? Det är alltid fri entré för barn upp till 18 år…

Läs mer

Låt telefonen guida dig runt på Fredriksdal

Vill du veta mer om Fredriksdal? Nu finns Fredriksdals audioguide med Nic Schröder och stadsvandringen ”Fredriksdal på stan” i Guide Helsingborg. Den 23 stopp långa audioguiden tar med dig på en rundtur runt botaniska trädgården, rundar Lillaryd och svänger inom stadskvarteret innan den avslutas i rosariet. En perfekt tur för dig som vill fördjupa din…

Läs mer

Bli en naturvårdshjälte – gå en kurs i ängsskötsel hos oss

Vi är glada för att kunna erbjuda en innehållsrik och inspirerande ängskurs på Fredriksdals ängar. Du kommer att få praktisk handledning i slipning, inställning och lieteknik och lära dig om ängars skötsel och betydelse. Kursen ger goda möjligheter till samtal och rådgivning. Kursledarna har stor kunskap och erfarenhet av lieslåtter, tillverkning och skötsel av redskap,…

Läs mer

Botaniktävling för elever i årskurs 5

8:e juni drabbar två skolklasser i årskurs 5 samman i en kunskapstävling om växter och växtigenkänning. Följ den rafflande tävlingen på plats, kanske lär du dig också något nytt!

Läs mer

Intrång, skadegörelse och skadade djur

Den senaste tiden har det skett intrång på Fredriksdal efter stängning. Vid intrången har det skett skadegörelse på våra byggnader och djur har kommit till allvarlig skada.

Läs mer

Helsingborg är Sveriges trevligaste weekendstad

Fredriksdal är starkt bidragande till att Helsingborg är Sveriges trevligaste weekendstad. Vårt Skåne i miniatyr är Helsingborgs stora lunga bland andra besöksmål som Kärnan, Sofiero, Dunkers kulturhus och mycket mer.

Läs mer