Guide Helsingborg visar dig runt på Fredriksdal

I Guide Helsigborg hittar du nu tre spännande turer som låter dig upptäcka mycket av det som finns på Fredriksdal.

Fredriksdals audioguide

Nic Schröder guidar dig. Den 23 stopp långa audioguiden tar med dig på en rundtur runt botaniska trädgården, rundar Lillaryd och svänger inom stadskvarteret innan den avslutas i rosariet. En perfekt tur för dig som vill fördjupa din kunskap om Fredriksdal! Finns också på danska.

På landet mitt i stan

Utställning i södra herrgårdsflygeln som handlar om hela Fredriksdal. Det du ser och läser om på utställningen kan du också uppleva på plats bland ängar, hagar, parker, trädgårdar och i stadskvarteret. Det är historia, nutid och framtid på samma gång.

Utställningen På landet mitt i stan finns också som audioguide i Guide Helsingborg. Lyssna och ta del av innehållet innan du besöker oss eller få texterna upplästa medan du går omkring i utställningen.

Mer information om På landet mitt i stan finns här.

Fredriksdal på stan

Upptäck 10 Helsingborgsplatser med koppling till stadskvarteret på Fredriksdal. Bland annat får du veta var stadskvarterets byggnader och interiörer låg från början.

I Guide Helsingborg kan du gå hela rundan med karta på stan. I mediaguiden finns text och bild.

Mer information om Fredriksdal på stan finns här.

Låna smartphone i entrén

Om du inte har en egen smartphone kan du låna en telefon och hörlurar hos huvudentrén mot att du lämnar ditt körkort eller id i depositon.

Låneenheten är en android-telefon som enbart kör Guide Helsingborg.

Om Guide Helsingborg

Guide Helsingborg är en av Helsingborg stads satsningar på att möta besökare, invånare och turister i den digitala världen. Här samlas guider till flera besöksmål i Helsingborg, utöver Fredriksdal finns Sofiero, Dunkers kulturhus och Kärnan med och därtill finns flera rundvandringar i staden.  Det tillkommer nya platser och nya guider kontinuerligt.

Guide Helsingborg är gratis att hämta och finns för både iOS och Android.