Upptäck Fredriksdal på stan

– en tur genom historien på egen hand

Upptäck 10 Helsingborgsplatser med koppling till stadskvarteret på Fredriksdal. Bland annat får du veta var stadskvarterets byggnader och interiörer låg från början.

Skyltarna är på plats från den 17 mars och året ut.

Vid varje plats hittar du en skylt

För att du ska att hitta till de olika platserna använder du kartan nedan och följer de numrerade angivelserna. De är utplacerade på stan och sitter där stadskvarterets byggnader och interiörer låg från början. Projektet genomförs i ett samarbete med dagens entreprenörer och organisationer som bedriver verksamhet på de platser som ingår i rundan.

Karta som pdf att ta med ut på stan.

Hitta rätt när du upptäcker Fredriksdal på stan

Karta över centrala Helsingborg

Tio olika platser. Tio historiska upplevelser. Vilken plats ska du ta först? Vilken du vill! Nummer 10, Oympiagrillen, ligger en bra bit från övriga stopp. Vi rekommenderar att passera tian på vägen upp till Fredriksdal museer och trädgårdar.

Skyltnummer och adress
1. Strömgrändsgården6. Rak- och frisörsalongen samt läkarpraktiken
Kullagatan 2: Gina Tricots skyltfönsterNorra Storgatan 9: På stupröret bredvid Madame Moustache
2. Utställningen Kaffestunden7. Hedströms diversehandel
Lilla Torggatan: Bjurfors skyltfönsterNorra Storgatan 13: Vid infarten till parkeringen Magnus Stenbock
3. Prästgården8. Erica Modehus
Södra Storgatan 22: Ingången till Maria församlingsexpeditionKullagatan 12: Inne i gallerian Magnus Stenbock
4. Apoteket Kärnan9. Gördelmakeriet
Södra Storgatan 7: Entrégrinden Gustavssons fastigheterNorra Strandgatan 22: I ett av fönstren till Staken och Vekens fönster
5. Handskmakeriet10. Olympiagrillen
Norra Storgatan/Strömgränden: Gina Tricots skyltfönsterS:t Peders gata: Olympiagrillens fönster

Tack till alla samarbetspartners

Bjurfors, Gina Tricot, Gustavssons fastigheter, Madame Moustache, Maria församling, Olympiagrillen, Skanda fastigheter, Staken & Veken

Lär dig mer på Fredriksdal

Om du får mersmak av historien är du välkommen att besöka oss på Fredriksdal. Här kan du utforska stadskvarterets byggnader och interiörer, utställningar och ta del av ännu fler spännande berättelser om Helsingborg. Berättelser från helsingborgarna själva om de kvinnor, arbetare och springpojkar som arbetat tillsammans med personerna som har ägt husen, butikerna och verksamheterna i stadskvarteret. Under perioden juni-augusti har vi även drop in-guidningar för dig som vill lära dig mer om detta kvarter på Fredriksdal. Grupper och företag har även möjlighet att boka guidade turer eller aktiviteter i stadskvarteret, både under och utanför säsong.